Sofra

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Hamur için:
    100 gram oda sıcaklığında margarin
    100 gram oda sıcaklığında tereyağı
    Yarım kahve fincanı su, tuz
    Yarım paket kabartma tozu
    Üç buçuk su bardağı un
    İç harç için: 350 gram kıyma
    1 adet soğan, 2 adet domates
    1'er adet kırmızı ve sivri biber
    1'er tatlı kaşığı biber salçası ve tereyağı
    Tuz, karabiber, pul biber
Yoğurma kabına margarin, tereyağı, su, tuz, kabartma tozu ve unu alıp, yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve yarım saat buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Merdane ile ince olacak biçimde açın ve küçük tart kalıplarının içine kenarları da kaplayacak şekilde yerleştirin. İçi için kıyma, rendelenmiş soğan, kabuğu soyulup, küp doğranmış domates, kıyılmış kırmızı ve sivri biber, salça, tuz, karabiber ve pul biberi derin bir kapta yoğurun. İç harcı tart kalıplarına paylaştırın. Kişleri bir fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Hafif ılındıktan sonra kalıptan çıkarın ve servis yapın.