MALZEMELER
1 su bardağı kelebek makarna
6 adet milföy hamuru
200 gram kuşbaşı doğranmış tavuk eti
3 çorba kaşığı sıvı yağ
10-12 adet mantar
2 adet küçük boy kabak
6 adet kurutulmuş domates
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı süt
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım su bardağı ezilmiş beyaz peynir
3-4 çorba kaşığı un
Tuz, karabiber
Makarnayı haşlayıp süzün. Tavuğu bir tavaya alıp, suyunu salıp yeniden çekinceye kadar pişirin. Daha sonra üzerine sıvı yağ, doğranmış mantar ve kabağı ilave edip birkaç dakika kavurun. Tuz ve karabiber ekleyip tatlandırın, ocaktan alın. Yumurta, süt kaşar peyniri ve beyaz peyniri birlikte blenderden geçirin. Karışımı makarna ile harmanlayın. Milföy hamurlarını unlanmış zemin üzerine uçları üst üste gelecek şekilde koyun. Elinizle bastırarak birleştirin. Merdane ile tart kalıbınızdan biraz daha büyük olacak şekilde açın. Kalıbı hafifçe yağlayıp hamuru içine yerleştirin. Kenarlarından sarkan kısımları kesin. Hamurun üzerini çatalla birkaç yerinden delin. Makarnalı karışımdan yayın. Üzerine tavuklu karışımdan koyun. Yeniden makarnalı karışım ve tavuklu karışım koyun. En son kurutulmuş domatesleri yerleştirin. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Daha sonra folyoyu alın ve üzeri kızarana kadar pişirin. Dereotu ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.