Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 su bardağı kelebek makarna
    6 adet milföy hamuru
    200 gram kuşbaşı doğranmış tavuk eti
    3 çorba kaşığı sıvı yağ
    10-12 adet mantar
    2 adet küçük boy kabak
    6 adet kurutulmuş domates
    1 adet yumurta
    Yarım çay bardağı süt
    Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    Yarım su bardağı ezilmiş beyaz peynir
    3-4 çorba kaşığı un
    Tuz, karabiber
Makarnayı haşlayıp süzün. Tavuğu bir tavaya alıp, suyunu salıp yeniden çekinceye kadar pişirin. Daha sonra üzerine sıvı yağ, doğranmış mantar ve kabağı ilave edip birkaç dakika kavurun. Tuz ve karabiber ekleyip tatlandırın, ocaktan alın. Yumurta, süt kaşar peyniri ve beyaz peyniri birlikte blenderden geçirin. Karışımı makarna ile harmanlayın. Milföy hamurlarını unlanmış zemin üzerine uçları üst üste gelecek şekilde koyun. Elinizle bastırarak birleştirin. Merdane ile tart kalıbınızdan biraz daha büyük olacak şekilde açın. Kalıbı hafifçe yağlayıp hamuru içine yerleştirin. Kenarlarından sarkan kısımları kesin. Hamurun üzerini çatalla birkaç yerinden delin. Makarnalı karışımdan yayın. Üzerine tavuklu karışımdan koyun. Yeniden makarnalı karışım ve tavuklu karışım koyun. En son kurutulmuş domatesleri yerleştirin. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Daha sonra folyoyu alın ve üzeri kızarana kadar pişirin. Dereotu ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.