Sofra

ELİF KORKMAZEL

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Hamuru için:
    İki buçuk su bardağı un
    200 gram tereyağı
    Yarım su bardağı toz şeker
    Bir tutam tuz
    İçi için:
    600 gram dondurulmuş karışık
    orman meyvesi (böğürtlen, frenk
    üzümü, yaban mersini, çilek)
    10 çorba kaşığı toz şeker
    2 çorba kaşığı buğday nişastası
    1 çorba kaşığı tereyağı

Hamur malzemelerini geniş bir kaba alarak elinizle iyice yoğurun. Hamurun 2/3'lük kısmını alıp merdane ile kalıbınızın kenarlarını da örtebilecek büyüklükte açın. Sonra yağlanmış turta kalıbına alıp, elinizle düzeltin. İç malzemenin meyvelerini kullanmadan 15 dakika önce geniş bir kaba alıp çözülmeleri bekleyin. Daha sonra fazla sularını akıtıp üzerine toz şeker, tereyağı ve buğday nişastasını ekleyip harmanlayın. Karışımı tuta kabına boşaltın. Kalan hamur parçasını da kalıbı büyüklüğü kadar açın. Sonra bir kurabiye kalıbı ile hamurdan 4 parça kesip çıkarın. Hamuru tartın üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Daha sonra fırın ısısını 180 dereceye düşürüp 45 dakika daha pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.