Profiterollü Tart

Profiterollü Tart
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Sevgililer Günü, Yılbaşı, Çocuk Partisi, Ev Partisi
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Hamur için: 125 gram tereyağı

1 kahve fincanı toz şeker

Yarım kahve fincanı krema

Yarım paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

Şu hamuru için: 50 gram tereyağı

1 su bardağı su, 1 su bardağı un

4 adet yumurta

İç kreması için: 1 litre süt

3 çorba kaşığı un

4 çorba kaşığı toz şeker

50 gram tereyağı, 1 paket vanilya

1 kahve fincanı krema

Çikolata sos için:

2 paket (80'er gramlık) bitter çikolata

1 kutu (200 ml) krema

Yarım kahve fincanı süt

2 çorba kaşığı kakao

2 çorba kaşığı toz şeker

YAPILIŞI

Öncelikle hamur için tereyağı, toz şeker, krema ve kabartma tozunu derin bir kaba alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Streç filme sarın ve yarım saat buzdolabında dinlendirin. Merdane ile açıp, 30 cm çapındaki bir tart kalıbına kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Şu hamuru için tereyağı ve suyu bir tencereye alıp, kaynatın. Elenmiş unu ilave edip, bir yandan da hızlıca karıştırın. Karışım hamur toplanmaya başlayınca tencereyi ocaktan alın. İçine yumurtaları teker teker ekleyin ve çırparak hamura yedirin. Daha sonra sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, aralıklarla erik büyüklüğünde sıkın. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırını kapatıp, hamurlar soğuyana kadar bu şekilde bekletin. Daha sonra bir bıçakla tam olarak ayrılmayacak şeklide ikiye kesin. Krema için sütü bir tencereye alın. Üzerine un ve toz şeker ilave edip, çırpın ve ocağa oturtun. Koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Ocaktan almaya yakın tereyağı, krema ve vanilya ekleyip, 1-2 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra şu hamurlarının içini krema ile doldurun ve kalan kremayı pişen tartın üzerine yayın. Krema ile doldurduğunuz şu hamurlarını tartın üzerine dilediğiniz şekilde dizin. Çikolata sos için çikolata, krema, süt, kakao ve toz şekeri küçük bir tencerede karıştırarak ısıtın. Kaynama kıvamına geldiğinde ocaktan alın ve biraz ılındıktan sonra şu hamurlarının üzerine gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
BİZE ULAŞIN