Sofra

NİLGÜN MUTLUSEN

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Vejetaryen

MALZEMELER

    Hamuru için:
    Bir buçuk su bardağı un
    85 gram oda sıcaklığında tereyağı
    50 gram oda sıcaklığında margarin
    Yarım tatlı kaşığı tuz
    3-4 çorba kaşığı soğuk su

    İçi için:
    3 adet orta boy soğan
    2 adet orta boy havuç
    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    2 adet orta boy kabak
    200 gram ıspanak yaprağı
    200 gram semizotu
    Tuz, karabiber, pul biber

    Üzeri için:
    1 kutu (200 ml) krema
    Bir buçuk su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Un, tereyağı, margarin, tuz ve suyu derin bir kaba alıp, yoğurun. Hamuru 28 cm çapında tart kalıbına kenarlarını da kaplayacak şekilde elinizle bastırarak yerleştirin. Kabarmaması için üzerine nohut koyun ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Üzerindeki nohudu alın ve 5 dakika daha pişirip, fırından çıkarın.
İçi için piyazlık doğranmış soğan ve rendelenmiş havucu zeytinyağında soteleyin. Kabağı rendeleyip, sıkın ve fazla suyunu aldıktan sonra havuca ekleyin. Kıyılmış ıspanak yaprağı, semizotu, tuz, karabiber ve pul biber katıp, 1-2 dakika daha sotelemeye devam edin. Ilındıktan sonra pişen tart hamurunun üzerine yayın. Önce kremayı yayın, sonra kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin. Dilimleyin ve sıcak olarak servis yapın.