Sofra

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet sade pandispanya
    5 adet incir şekerlemesi
    5 adet portakal kabuğu şekerlemesi
    1 çay bardağı iri doğranmış badem
    1 çay bardağı iri doğranmış antep fıstığı
    1 tatlı kaşığı nişasta
    2 çorba kaşığı kayısı marmeladı
    2 adet acıbadem kurabiyesi
    Yarım çay bardağı su
    1 adet yumurtanın akı

    Üzerine: 1 çorba kaşığı ince kıyılmış fındık
    Antep fıstığı
Kelepçeli bir kek kalıbına pandispanyanın bir katını koyun. İncir ve portakal kabuğu şekerlemelerini ince kıyın. Badem, antep fıstığı, 1 çorba kaşığı kayısı marmeladı ve nişastayı ekleyin. Kekin üzerine bu harcı yayın. Üzerine diğer pandispanyayı kapatın. Acıbadem kurabiyelerini robottan geçirin. Yumurta akını ekleyin. Su ilave edin. Karıştırıp, krema torbasına doldurun. Tartın üzerine şekilli olarak sıkın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğutup kalıptan çıkarın. 1 çorba kaşığı kayısı marmeladını cezvede ısıtın. Tartın üzerine sürün. Kenarlarını kıyılmış fındıkla üzerini antep fıstığı ile süsleyin. Dilimleyip servis yapın.