Sirkeli Ayvalı Tart

Sirkeli Ayvalı Tart
  • 8-10 Kişilik
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 kahve fincanı sirke
1 adet yumurta
1 paket (250 gram) margarin
4 çorba kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1-2 çay kaşığı tarçın
Harç için: 3 adet ayva
1 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için: Pudraşekeri

YAPILIŞI

SİRKE, yumurta, margarin, tozşeker, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın. Sert bir hamur elde edene dek azar azar un ekleyin Hamurun 1/3'ünü ayırıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Harç için ayvaların kabuklarını temizleyip çekirdek yataklarını çıkarın. Küp doğrayıp, tozşekerle birlikte pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Orta boy bir tart kalıbına tart hamurunu yayın. Ortasına ayvalı harcı yerleştirin. Tarçın serpip, buzdolabından aldığınız hamuru tartın üzerine rendeleyin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Pudraşekeri ile süsleyip servis yapın.
BİZE ULAŞIN