Sofra

24 Adet
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4 çay bardağı un
    1 çorba kaşığı tereyağı
    Yarım su bardağı toz fındık
    2 çorba kaşığı toz şeker

    Dolgu malzemesi:
    1-2 çorba kaşığı buzlu su
    125 gram vişne
    200 gram küçük doğranmış elma
    160 gram kuru üzüm
    75 gram kuru erik
    Yarım çay bardağı file badem
    1 kahve fincanı toz şeker
    2 çorba kaşığı kuru meyve
    1 çay bardağı portakal suyu
    1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
    Yarım çorba kaşığı tarçın, zencefil

    Üzeri için:
    Pudra şekeri
Fırını önceden 160 derecede ısıtın. Un ve tereyağını blenderde karıştırın. Kalan malzemeyi ekleyip yoğurun ve hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Hamuru açıp, küçük bir kısmını ayırın. Kalanından kalıpla 7 cm çapında yuvarlaklar kesin. Muffin kalıplarına yerleştirin ve çatalla üzerlerini delin. Hamurların üzerlerine yağlı kağıt ve nohut koyup, 10 dakika pişirin. Daha sonra yağlı kağıtla, nohutları alıp, muffinleri 10 dakika daha pişirin. Dolgu malzemesini derin bir tencereye alıp, meyvelerin çok az suyu kalana kadar çok kısık ateşte pişirin. Hafifçe soğuduktan sonra, dolguyu tartöletlerin içine koyun. Kalan hamuru da açıp, küçük yıldız kalıbıyla şekiller çıkarın. Yıldız şeklindeki hamur parçalarını tartların üzerine yerleştirip, önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 20 dakika pişirin. Pudra şekeri serpip, servis yapın.