Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Hamur için:
    Bir buçuk su bardağı un
    3 çorba kaşığı pudra şekeri
    2 adet yumurta sarısı
    1 çay kaşığı vanilya
    150 gram soğuk margarin
    2 çorba kaşığı soğuk su

    Kreması için:
    1 paket krem şanti
    1 su bardağı soğuk süt

    Süslemek için:
    Çilek, kiraz, kivi, kayısı
Hamur için un, pudra şekeri, yumurta sarısı, vanilya ve küp doğranmış margarini robota alın. Soğuk suyu ilave edin ve tüm malzemeyi robottan geçirin. Hazırladığınız hamuru streçfilme sarın ve buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Daha sonra tart kalıbınızın büyüklüğüne göre hamuru açın ve kalıba yerleştirin. Hamurun kabarmaması için çatalla delikler açın ve üzerine alüminyum folyo serip, bakliyat yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Piştikten sonra bakliyat ve alüminyum folyoyu alın. Krema için krem şantiyi soğuk sütle iyice çırpın. Soğuyan tart hamurunun üzerine yayın. Ayıklanmış ve yıkanmış meyvelerle süsleyin.