Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Diyet

MALZEMELER

    Yarım kg tavuk göğsü
    1 su bardağı light süt
    2 çorba kaşığı teriyaki sos
    Tuz, karabiber
    1 su bardağı galeta unu

    Elma sos: 1 adet elma
    1 çay kaşığı esmerşeker
    Yarım çay bardağı portakal suyu l Tarçın

    Hardal sos: 3 tatlı kaşığı hardal
    2 tatlı kaşığı bal

    Kayısılı sos: 4 çorba kaşığı kayısılı yoğurt
    Yarım çay kaşığı köri
    1/4 kırmızı ve sarı biber
TAVUK göğsünü 2 parmak kalınlığında uzun şeritler halinde doğrayın. Süt, teriyaki sos, tuz ve karabiber karışımında 1 saat bekletin. Galeta ununa bulayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Diğer tarafta elma sos için, rendelenmiş elma, şeker ve portakal suyunu kısık ateşte karıştırarak 5 dakika pişirin. Ateşten aldıktan sonra tarçın ilave edin ve kaseye alın. Hardal sos için hardal ve balı iyice karıştırıp, kaseye alın. Kayısılı sos için yoğurt, köri, küp şeklinde doğranmış kırmızı ve sarı biberi karıştırıp, kaseye alın. Soslarla birlikte tavuğu servis yapın.