Sofra

Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Yarım kg tavuk eti
    1 çorba kaşığı mısır nişastası
    1 çorba kaşığı soyu sosu
    Tuz, karabiber, köri, kekik
    1 çorba kaşığı sıvıyağ

    Badem sosu için: 200 gram badem
    1 adet soğan, 2 diş sarmısak
    1 çorba kaşığı zeytinyağı
    Yarım limonun suyu, kimyon, tuz, karabiber
KUŞBAŞI doğranmış tavuk etini derin bir kaba alıp mısır nişastası, soya sosu, tuz, karabiber, köri, kekik ve sıvıyağı ile iyice karıştırıp etleri şişlere dizin. Bu şekilde 2 saat dinlendirin.
Sosu hazırlamak için bademleri sıcak suda 1 saat bekletip kabuklarını soyun, sonrasında tavada iyice kavurun. Kavurduğunuz bademleri, soğan, sarmısak, zeytinyağı, limon suyu, kimyon, tuz ve karabiberle birlikte robottan geçirip püre haline getirin. Dinlendirdiğiniz tavuk şişleri ızgarada veya teflon tavada pişirin. Yanında sıcak badem sos ve salata ile servis yapın.