Baharatlı Tavuk

Baharatlı Tavuk
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 kg kemiksiz tavuk eti Marinat için:



Marinat için:

4 çorba kaşığı sıvı yağ

1 adet soğanın suyu

1 diş sarımsak

2 çay kaşığı biber salçası

2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı toz kişniş

1-2 dal taze biberiye

YAPILIŞI

Derin bir kapta marinat malzemelerinin tümünü karıştırın. Tavuk etlerini yıkayıp, kuruladıktan sonra marinat ile harmanlayın. Sonrasında saklama kabına alın. Buzdolabında bir gece bekletin. Mangalda pişirdiğiniz etleri, fırında baharatlı patates ile servis yapın

PÜF NOKTASI

Bu marine sosu ile tavuk kanat, tavuk şiş, tavuk pirzola ve tavuk bonfile de yapabilirsiniz
BİZE ULAŞIN