Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Yarım kg iri kuşbaşı doğranmış hindi göğsü
    Yarım demet maydanoz,
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 çay kaşığı köri
    1 çay kaşığı beyaz tozbiber
    2 diş ince kıyılmış sarmısak
    2 adet küp doğranmış domates
    8 adet küp doğranmış kuru kayısı
    2 adet ince kıyılmış sivri biber
    1 çorba kaşığı soya sosu
    Üzeri için:
    1 çorba kaşığı yoğurt
    1 çay kaşığı mısır nişastası
    1 çorba kaşığı süt
    1 çorba kaşığı limon suyu
    1 fincan rendelenmiş kaşar peyniri
    1 tatlı kaşığı hardal,
    tuz
Bir fırın tepsisine kuşbaşı hindi eti, ince kıyılmış maydanoz, sıvıyağ, köri, beyaz tozbiber, kıyılmış sarmısak, doğranmış domates, sivri biber, kayısı ve soya sosunu ekleyip karıştırın. Kasede yoğurt, süt, limon suyu, hardal, mısır nişastası ve tuzu karıştırıp, tepsideki malzemenin üstüne yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında hindi yumuşayana dek pişirin. Suyunu çekince, rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Peynir eriyince fırından çıkarıp, sıcak olarak servis yapın.