Sofra

12 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    6 kg hindi
    Yarım su bardağı sıvıyağ
    5 diş sarmısak
    Yarım demet biberiye
    Yarım demet dereotu
    2 adet soğanın suyu
    Kestaneli iç pilav için:
    1 kg pirinç
    1 kg haşlanmış kestane
    2 adet soğan
    100 gram dolmalık fıstık
    100 gram tereyağı
    Yarım su bardağı zeytinyağı
    3 çorba kaşığı tarçın
    3 çorba kaşığı yenibahar
    3 çorba kaşığı kuşüzümü
    1 çorba kaşığı tuz
    Süslemek için:
    Halka kırmızı soğan,
    közlenmiş kestane,
    sotelenmiş kiraz domates,
    fesleğen yaprakları,
    biberiye
SIVIYAĞ, kıyılmış sarmısak, biberiye, kıyılmış dereotu ve soğan suyunu karıştırıp, hindinin her tarafına iyice sürün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 2 saat pişirin. Kestaneli iç pilav için kıyılmış soğan ve dolmalık fıstığı tereyağı, zeytinyağı karışımında soteleyin. Yıkanıp süzülmüş pirinci ilave edip karıştırarak kavurun. Tarçın, yenibahar, kuşüzümü, haşlanıp kabukları ayıklanmış kestane ve tuz ekleyip karıştırın. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyip pişirin. Pilavı pişen hindinin içine doldurup, kalanını kenarlara alın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.