Sofra

AYŞE ÜNAL

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    6 adet tavuk baget
    6 adet bebek patates
    10 adet arpacık soğan
    2 adet havuç
    4-5 diş sarımsak
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    1'er tatlı kaşığı toz kırmızıbiber ve kekik
    Tuz

Yıkanıp kurulanmış derili tavuk baget, kabuğuyla iyice yıkanmış patates, temizlenmiş arpacık soğan, irice doğranmış havuç, sarmısak, zeytinyağı, toz kırmızıbiber, kekik ve damak tadınıza göre tuzu fırın poşetine koyup, ağzını sıkıca bağlayın ve sallayarak karışmalarını sağlayın. Fırın tepsisine yerleştirip, 2-3 yerinden bıçak yardımıyla delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.