Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    500 gram haşlanmış kaz (göğüs veya but kısmından)
    1 çay kaşığı salça
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı un
    1 su bardağı süt
    2 adet bostan patlıcan
    1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    Tuz
Kaz etini kuşbaşı doğrayın. Salça ile birlikte 5 dakika soteleyin. Patlıcanı közleyip, kabuklarını soyun ve çatalla ezdikten sonra kenara alın. Diğer taraftan, tereyağı ve unu hafif pembeleşene kadar kavurun. Sütü azar azar ilave ederek karıştırın. Üzerine ezilmiş patlıcan, kaşar peyniri ve tuz ekleyin. 1-2 defa çevirdikten sonra ocağın altını kapatın. Beğendiyi servis tabağına alın. Üzerine kaz etini yerleştirin ve sıcak olarak servis yapın.