Sofra

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    5-8 kg’lık bütün hindi
    Yarım limonun suyu
    Tuz, karabiber
    1 çorba kaşığı yoğurt
    Pilav için:
    4 su bardağı Jasmine Pirinç
    5 su bardağı tavuk suyu
    100 gram tereyağı
    2 su bardağı haşlanıp ayıklanmış kestane
    Garnitür için:
    Brüksellahanası
Bütün hindiyi yıkayıp temizleyin. Limon suyu, tuz, karabiber ve yoğurdu karıştırıp hindinin üzerine sürün. Fırın
poşetine yerleştirerek, 200 derece fırında iki buçuk saat pişirin. Pilav için, yıkayıp süzdüğünüz pirinci tereyağında sürekli karıştırarak birkaç dakika kavurun. Tuz ve 5 bardak kaynar tavuk suyu ilave edin. Pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Tencerenin altını kapatıp, üzerini kağıt havluyla örterek demlenmeye bırakın. Daha sonra kestaneleri ilave edip, karıştırın. Pilavı hindiye doldurarak, haşlanmış brüksellahanası ile birlikte servis yapın.