Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    450 gram tavuk fileto
    Yarım çay kaşığından az hint biberi(acı kırmızıbiber)
    450 gram kırmızı kuru fasulye(Meksika fasulyesi)
    2 adet kuru soğan
    2 adet dolmalık sarı biber
    2 adet kırmızı biber
    1 adet domates,
    4 dal taze soğan
    1 çay bardağı sıvıyağ,
    tuz
    Sosu için:
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı un
    Bir buçuk litre tavuk suyu
    1 çay kaşığının yarısından az hint biberi,
    1 çorba kaşığı krema,
    tuz
Sos için 1 tatlı kaşığı tereyağını eritip, zeytinyağını ekleyin. Unu ilave edip, hafifçe pembeleştirin. Hint biberini ve tavuk suyunu ekleyin. Çırpma teliyle karıştırarak, topaklanmasını önleyin. Sos koyulaştıktan sonra süzgeçten geçirerek, başka bir kaba aktarın. Tuzunu ayarlayıp, kremayı ilave edin. Bir kenarda bekletin. Tavuk filetoları parmak şeklinde kesin. Kabukları soyulmuş soğanları, dolmalık biberleri, domatesi ve taze soğanları da parmak uzunluğunda doğrayın. Bir kasenin içine aktardığınız tavuk etlerinin üzerine hint biberi, tuz ve sıvıyağı katın. Izgara veya yapışmaz yüzeyli tavada kızartın. Sebzeleri de çok az sıvıyağ eklenmiş yapışmaz yüzeyli tavada kızartın. Bu arada akşamdan ıslatılmış kırmızı kuru fasulyeleri haşlayın. Servis yapılacak tabağa tavuk dilimlerini ve sebzeleri dizin. Haşlanmış kırmızı kuru fasulyeleri, tavuk eti ve sebzelerin üzerine serpin. Servis sırasında, üzerine önceden hazırladığınız sostan gezdirin.