MALZEMELER
1 adet tavuk göğsü
Yarım çay kaşığı karabiber
1 diş sarmısak
1’er adet havuç, kabak ve soğan
1 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı sıvıyağ, tuz
Patates püresi için: 1 adet patates
Yarım kahve fincanı tereyağı, tuz
Servis için: 2 çorba kaşığı köri sos
KARABİBER, kıyılmış sarmısak ve tuzu karıştırıp tavuk göğsünün her tarafına sürün. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alıp, önceden ısıtılmış 220 derece fırında, 20 dakika pişirin. Servis tabağının ortasına çember yerleştirin. Jülyen doğranmış havuç ve kabağı çemberin iç tarafına sıkça dizin. Patates püresi için, patatesi haşlayıp derin bir kaba alın. Tereyağı ekleyip iyice ezin. Tuzunu ayarlayın. Püreyi çemberin ortasına yerleştirin. Kızarmış tavuğu dilimleyip, pürenin üzerine koyun. Soğanı incecik doğrayın. Una batırıp, sıvıyağda kızartın ve tavuğun üzerine yerleştirin. Köri sos ile servis yapın.