Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    600 gram kuşbaşı tavuk eti (but kısmından)
    1 adet orta boy soğan
    2 çorba kaşığı tereyağı
    6 adet orta boy patates
    12 adet mantar
    2 adet dolmalık biber
    1 çorba kaşığı biber salçası
    1 su bardağı sıcak su
    Tuz
Tereyağını bir tencereye alıp yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine tavuk etini ilave edin. 5 dakika daha kavurduktan sonra, elma dilimi doğranmış patates, dörde bölünmüş mantar ve iri doğranmış dolmalık biberi ilave edin. Birkaç dakika daha kavurup biber salçasını ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte arada sallayarak 5 dakika pişirin. Daha sonra tuz ve suyu ekleyin. Patatesler yumuşayana kadar pişirip servis yapın.