Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 adet ördek
    10 çorba kaşığı basmati pirinci
    10 çorba kaşığı siyah pirinç
    Bir buçuk çorba kaşığı tavuk suyu, tuz, karabiber
    100 gram kestane mantarı
    10 gram kayın mantarı
    2 adet bokchoy (bir çeşit bitki)
    2 çay kaşığı sıvıyağ
    2 çay kaşığı tereyağı
    3 adet kan portakalının suyu
ÖRDEKLERİN butlarını ayrı, göğüslerini ayrı bir tavada kızartın. Tavada sıvıyağı kızdırıp, siyah pirinci ilave edin. Kavurup, basmati pirincini ekleyin. Üzerine tavuk suyunu katıp, tuz ve karabiber ile 10 dakika kaynatarak pilavı hazırlayın. Daha sonra mantarları aynı şekilde soteleyip, bokchoylar'ı ilave ederek tabağa alın. Ördekleri fırında da 10 dakika kızartın. Göğüs etini dilimleyin. Etleri tabağa paylaştırın. Portakal suyunu tavada 10 dakika kaynatıp, çektirin. Daha sonra ördeklerin yanında servis yapın.
ETİKETLER