Sofra

Zorluk Derecesi Orta
Fas Mutfağı

MALZEMELER

    150 gram kemikli piliç
    Yarım adet soğan
    1 diş sarımsak
    1 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 çay kaşığı kimyon
    Yarım çay kaşığı toz zencefil
    1 çay kaşığı kıyılmış taze kişniş
    Tuz, karabiber
    1 adet közlenmiş kırmızı biber
    10 adet çekirdekleri alınmış zeytin
    5 adet kesilmiş yeşil zeytin
    2 su bardağı tavuk suyu

Tencerede zeytinyağıyla soğanları ve sarımsakları soteleyin. Üzerine kuşbaşı doğranmış piliçleri ve tüm baharatları ilave ederek 5 dakika daha soteleyin. Soteleme işlemi bittikten sonra tuz ve biberini ayarlayıp, 2 su bardağı tavuk suyunu ekleyip ağır ateşte 15 dakika pişirin. Bu arada közlenmiş biberleri kuşbaşı şeklinde doğrayıp, tavada, zeytinlerle birlikte soteleyin. Kırmızı biberli ve zeytinli karışımı piliçlerin üzerine gezdirip servis yapın.