Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
İspanyol Mutfağı
Alkollü

MALZEMELER

    Yarım kg tavuk
    1 su bardağı un
    2’şer çay kaşığı karabiber ve kekik
    Yarım su bardağı beyaz şarap
    4 çorba kaşığı brendy
    1 adet tavuk bulyon
    1 su bardağı su
    1-2 diş sarmısak
    150 gram dolma zeytin
    Kızartmak için: Sıvıyağ
FİLETO tavuğu küp şeklinde doğrayın. Una bulayıp, kızgın yağda kızartın. Üzerine karabiber ve kekik serpin. Başka bir tavayı ocağa alarak, tavuğu kızarttığınız yağdan 3 çorba kaşığı aktarın. Tava ateşteyken şarap ve Brendy'i ekleyin. 2 dakika kaynatın. Suda tavuk bulyonu eritin. Sarmısağı ezerek tavuk bulyonlu suya karıştırın. Bu karışımı tavaya ilave edin. İyice karıştırıp tavukları ekleyin. 8 dakika kısık ateşte pişirin. Ocaktan alarak doğranmış zeytinle servis yapın.