Sofra

EBRU OMURCALI

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    500 gram tavuk
    1 çay kaşığı limon otu
    1 çay kaşığı havlıcan
    2 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
    3 diş kıyılmış sarmısak
    3 adet kıyılmış acı sivri biber
    1 çay kaşığı zerdeçal
    2 çay kaşığı susam yağı
    Yeteri kadar su
    İki buçuk neskafe fincanı hindistancevizi sütü
    1 tatlı kaşığı balık suyu
    2 çorba kaşığı misket limonu suyu

    Servis için: 1 çorba kaşığı kıyılmış kişniş yaprağı
    3 dal kıyılmış taze soğan
    1 adet kıyılmış kırmızı biber
SUSAM YAĞI, limon otu, havlıcan, zencefil, sarmısak, biber ve zerdeçalı susam yağında kavurun. Tavuğu tencereye alıp, üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin ve haşlayın. Eti küp doğrayıp, tavuk suyunu zencefilli karışıma ilave edin. Hindistancevizi sütü, balık suyu ve tavuk etini ekleyip 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp limon suyu ilave edin. Servis tabaklarına alıp, üzerine kişniş yaprağı, soğan ve biber serpiştirip servis yapın.