Tulum Peynirli Şnitzel

Tulum Peynirli Şnitzel
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

8 parça dana şnitzel

1 küçük kavanoz garnitür

1 küçük kavanoz dilimlenmiş mantar

400 gram tulum peyniri

2 adet yumurta

Galeta unu

Dikmek için ip ve iğne

Kızartmak için:

Sıvı yağ

Sos için:

1 çorba kaşığı tereyağı

1'er tatlı kaşığı toz hardal, kimyon ve tuz

Yarım limonun suyu

1 kutu krema

YAPILIŞI

Garnitür, mantar ve ufalanmış tulum peynirini derin bir kapta iyice karıştırın. Şnitzel ince olmalı, bu yüzden eğer inceltmeniz gerekirse, etin üzerini yağlı kâğıt ile örtüp, boş bir şişe yardımı ile hafifçe vurup inceltebilirsiniz. Hazır olan etin içine, karıştırdığınız harçtan koyup bohça şeklinde sarın ve uçlarını dikip harcın tamamen etin içinde kalmasını sağlayın. Diğer parçaları da aynı şekilde sarıp hazırlayın. Yumurtaları derince bir kapta çırpın ve etleri önce yumurtaya daha sonra da galeta ununa bulayıp kızgın yağda sürekli çevirerek (bu şekilde etin yanmadan pişmesini sağlarsınız), altın rengi olana dek kızartın. Daha sonra kağıt havlu serilmiş bir tabağa alıp, yağını süzdürün. Sos için, krema hariç tüm malzemeyi pişirin ve en son kremayı ekleyin. Ocağın altını kapatın. Şnitzelleri servis tabağına alıp, sıcak sosu üzerine dökerek servis yapın.
BİZE ULAŞIN