Sofra
Salçayla yapılan Acıka, kahvaltıya da gidiyor, köfte gibi ızgara etlerin de yanına...

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    Yarım kg ceviz içi
    4 dilim bayat ekmek içi
    250 gram acı biber salçası
    Yarım çay bardağı sıvı yağ
    Bir buçuk tatlı kaşığı toz kişniş
    4-5 diş sarımsak
Cevizleri robottan geçirin (cevizler büyük parçalar halinde olmamalı) ve çukur bir kaba alın. Ekmek içlerini 5 dakika suda beklettikten sonra sıkıp, cevizlere ekleyin ve elinizle iyice karıştırın. Salçayı, sıvı yağı ve kişnişi ilave ederek karıştırmaya devam edin. En son dövülmüş sarımsakları katın. Karışımı ağzı kapalı bir kaba boşaltıp buzdolabında saklayabilirsiniz.