Acıka

Acıka
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Ev Yapımı
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Yarım kg ceviz içi
4 dilim bayat ekmek içi
250 gram acı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Bir buçuk tatlı kaşığı toz kişniş
4-5 diş sarmısak

YAPILIŞI

Cevizleri robottan geçirin (cevizler büyük parçalar halinde olmamalı) ve çukur bir kaba alın. Ekmek içlerini 5 dakika suda beklettikten sonra sıkıp, cevizlere ekleyin ve elinizle iyice karıştırın. Salçayı, sıvıyağı ve kişnişi ilave ederek karıştırmaya devam edin. En son dövülmüş sarmısakları katın. Karışımı ağzı kapalı bir kaba boşaltıp buzdolabında saklayabilirsiniz.

PÜF NOKTASI

Bir Çerkes yemeği olan acıka, ekmeğe sürülerek sabahları kahvaltıda yenebilir.
BİZE ULAŞIN