Sofra

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    13 adet kabak çiçeği
    4 adet doğranmış kereviz sapı
    2 adet doğranmış havuç
    1 adet doğranmış pırasa
    3 dal kıyılmış maydanoz
    1-2 dal kıyılmış tarhun
    1 tatlı kaşığı tane karabiber
    2 adet yumurtanın akı
    7 su bardağı et veya tavuk suyu
    4 adet jelatin
    2 su bardağı buzlu su
    3 çorba kaşığı porto şarabı
    Tuz
8 adet kabak çiçeği, kereviz sapı, havuç, pırasa, maydanoz, tarhun, tane karabiber ve yumurta aklarını iyice karıştırın. 5 su bardağı et veya tavuk suyunu tencereye alın. Üzerine kabak çiçekli karışımı ilave edin. Yumurta akları yumuşak bir tabaka şeklinde katılaşana dek, karıştırarak kaynatın. Ocağın altını kısıp 20-25 dakika demlenmeye bırakın. Makarna süzgecinden geçirip, karışımı servis tabağına alın. Süzgeçten geçirdiğiniz suya, buzlu suda erittiğiniz jelatinleri, şarap ve tuzu ilave edin, karıştırıp soğumaya bırakın. Karışımı mikserden geçirip 6 adet kalıba boşaltın. Kalıptan çıkartıp, yumurtalı karışımın üzerine yerleştirin. Kalan 5 adet kabak çiçeğini haşlayın. Kabak çiçeklerini yerleştirip servis yapın.