Sofra

12 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 su bardağı pirinç
    (biber dolması yapılacaksa; her biber için bir çorba kaşığı pirinç)
    1 su bardağı zeytinyağ
    7-8 adet soğan
    1/2 demet maydanoz-dereotu
    1 avuç kuru nane
    2 çay kaşığı tuz
    1 limon
    1 çay kaşığı tarçın, yenibahar,şeker
    1 çorba kaşığı çam fıstığı (isteğe bağlı)
    2 çorba kaşığı kuş üzümü(isteğe bağlı)
    1/2 kg yaprak
Soğan rendelenir..Fıstıkla beraber rendelenmiş soğan zeytinyağı ile hafif pembe kavrulur.Ayıklanıp yıkanmış pirinç katılıp bir kaç kere daha çevrilir.2 bardak sıcak su konup orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.10-15 dakika kapak kapalı olarak buharı ile demlendirilir.İnce kıyılmış maydanoz ve dereotu ,nane,.tarçın,yenibahar, karabiber,tuz.şeker,limon suyu konulup karıştırılır.hazırlanan sebzelere doldurulur veya sarılır.Tencereye dizilip 2 bardak sıcak su konur.Orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.Üzerine yarım kahve fincanı zeytinyağ gezdilir.Soğuyuncaya kadar kapak kapalı tutulur..