Sofra
Osmanlı'nın kadim yemek kültüründen enfes bir tarif

(6-8 Porsiyon

MALZEMELER

    15 adet kuru ekşi erik, 400 gram kuzu-dana karışık kıyma, 300 gram salamura asma yaprağı, Yarım su bardağı pirinç, 3 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 adet soğan, 1 diş sarımsak 6'şar dal maydanoz dereotu, nane, 1 çorba kaşığı tereyağı, Yeteri kadar su, tuz, karabiber

Asma yapraklarını ılık suya koyup, birkaç kez suyunu değiştirerek fazla tuzunu alın. Sudan çıkarıp elinizle sıkın. Kıymayı geniş bir kaba alıp, üzerine yıkanıp süzülmüş pirinç, sıvı yağ, ince kıyılmış soğan,sarımsak, maydanoz, dereotu, nane, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Bir adet asma yaprağını düz bir zemine serip içine hazırladığınız harçtan koyup, sarın. İç harç ve yaprak bitene dek işleme devamedin. Bir tencerenin dibine birkaç adet asma yaprağı serin. Üzerine, aralarına kuru erikleri koyarak, birkaç kat halinde sarmaları yerleştirin. Tuz ve karabiber serpin. Sarmaların seviyesine gelecek kadar sıcak su ekleyin. Tereyağını 3-4 parça halinde tencereye koyun. Sarmaların üzerine ısıya dayanıklı bir kapak yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp ocağa oturtun. Kaynamaya başladıktan sonra 30 dakika pişirip ocaktan alın.