ERİKLİ YAPRAK SARMA

ERİKLİ YAPRAK SARMA
  • (6-8 Kişilik
Sofra Tarifi

MALZEMELER

15 adet kuru ekşi erik, 400 gram kuzu-dana karışık kıyma, 300 gram salamura asma yaprağı, Yarım su bardağı pirinç, 3 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 adet soğan, 1 diş sarmısak 6’şar dal maydanoz dereotu, nane, 1 çorba kaşığı tereyağı, Yeteri kadar su, tuz, karabiber

YAPILIŞI

ASMA yapraklarını ılık suya koyup, birkaçkez suyunu değiştirerek fazla tuzunualın. Sudan çıkarıp elinizle sıkın. Kıymayıgeniş bir kaba alıp, üzerine yıkanıp süzülmüşpirinç, sıvıyağ, ince kıyılmış soğan,sarmısak, maydanoz, dereotu, nane, tuzve karabiber ekleyip karıştırın. Bir adetasma yaprağını düz bir zemine serip içinehazırladığınız harçtan koyup, sarın. İçharç ve yaprak bitene dek işleme devamedin. Bir tencerenin dibine birkaç adetasma yaprağı serin. Üzerine, aralarınakuru erikleri koyarak, birkaç kat halindesarmaları yerleştirin. Tuz ve karabiberserpin. Sarmaların seviyesine gelecekkadar sıcak su ekleyin. Tereyağını 3-4parça halinde tencereye koyun. Sarmalarınüzerine ısıya dayanıklı bir kapakyerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıpocağa oturtun. Kaynamaya başladıktansonra 30 dakika pişirip ocaktan alın.

BİZE ULAŞIN