MALZEMELER
4 adet orta boy patates
1'er adet soğan, havuç ve kabak
1 adet kırmızı biber
2 adet dolmalık biber
Yarım demet maydanoz
2-3 dal taze ya da 1 çay kaşığı kuru
fesleğen
Yarım su bardağı galeta unu
1 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
6 çorba kaşığı süt
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı kimyon
Tuz, karabiber
Üzerine:
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Süslemek için:
1'er adet dolmalık
yeşil, kırmızı biber, havuç ve kabak
Birkaç dal fesleğen ve maydanoz
Patatesleri haşlayıp derin bir kaba alın ve ezin. Soğan, kırmızı biber, havuç, dolmalık biber, kabak, maydanoz ve fesleğeni birlikte blenderden geçirip patateslere ekleyin. Galeta unu, yumurta, peynir, süt ve baharatları harca ilave edip yoğurun. Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp bir parmak kalınlığında yuvarlak ve yassı köfteler yapın. Üstlerine fırça ile sıvı yağ sürüp, fırının ızgara bölümünde arkalı önlü pişirin. Süsleme malzemelerinden kabak ve havucu halka doğrayın. Biberleri ikiye bölün. Hepsini birlikte 10 dakika ağır ateşte haşlayın. Sebzelerle süsleyip, servis yapın.