MALZEMELER
8 adet kabak çiçeği
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan
Yarım su bardağı pirinç
1'er çorba kaşığı dolmalık fıstık ve kuş üzümü
1 tutam toz şeker
1'er tutam karabiber, yenibahar, kimyon ve nane
Yarım demet dereotu
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Zeytinyağını bir tavaya alıp, ince kıyılmış soğanı kavurun. Üzerine pirinç, dolmalık fıstık ve kuş üzümünü ekleyip, pirinç beyazlaşana kadar kavurun. Daha sonra toz şeker, karabiber, yenibahar, kimyon, nane, ince kıyılmış dereotu ve tuz ilave edin. Birkaç dakika daha kavurup, üzerine yarım su bardağı sıcak su katın. Harç suyunu çekince ocaktan alıp, kabak çiçeklerinin içine doldurun. Bir tencerenin dibine ters olarak tabak yerleştirip, üzerine dolmaları koyun. Yarım su bardağı sıcak suyu dolmaların üzerine dökün. Su kaynamaya başlayınca, çok kısık ateşte 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.