Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    8 adet havuç
    4 çorba kaşığı kapari
    Yarım demet taze soğan
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 adet kesme şeker
    1 su bardağı sıcak su
    1 kahve fincanı pirinç
    Tuz
Havuçları soyup verev doğrayın ve kenara alın. Taze soğanı temizleyip ince kıyın. Zeytinyağını bir tencereye alıp taze soğanın beyaz kısımlarını tencereye ekleyin. Üzerine havuçları ilave edin. Taze soğanın yeşil kısımları, pirinç, kesme şeker ve tuzu da tencereye ekleyin. Kapağını kapatıp çok kısık ateşte ara sıra tencereyi sallayarak, havuçlar yarı yarıya yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra suyunu ilave edip pişmeye bırakın. Havuçlar ve pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan almadan önce kaparileri yemeğe ekleyin. 2 dakika daha pişirip ocaktan alın. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.