Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg patlıcan
    Yarım kg kuşbaşı kuzu eti
    2 çorba kaşığı tereyağı
    3 adet orta boy soğan
    15 adet sivri biber
    1 çorba kaşığı salça
    3 adet domates
    1 baş sarımsak
    Tuz, karabiber, pul biber
    Yeteri kadar sıcak su

    Kızartmak için: Sıvı yağ
Patlıcanları alaca soyup halka doğrayın. Daha sonra acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Eti
bir tencereye alıp, suyunu salıp yeniden çekinceye kadar, ara sıra karıştırarak kavurun. Üzerine tereyağını ilave
edin. Birkaç dakika daha kavurun. İnce doğramış soğanı ekleyin. Soğanın rengi dönünceye kadar kavurup, kıyılmış biber ekleyin. Salça, karabiber, pul biber ve tuz ilave ettikten sonra 2-3 dakika pişirip ocağı kapatın. Patlıcanları sudan alıp kurulayın. Sıvıyağda kızartıp kenara alın. Bir tencerenin dibine bir kat patlıcan dizin. Üzerine etli karışımdan yayın. Yeniden patlıcan dizin. Patlıcan ve et bitene kadar işleme devam edin. En üste kabukları soyulup küp doğranmış domates ve iri parçalara bölünmüş sarımsak koyun. Üzerine 1 su bardağı sıcak su gezdirin. Orta ateşte etler iyice yumuşayana kadar (suyu azalmışsa ilave ederek) pişirin.