1. Patlıcanları uzunlamasına kalın dilimler halinde kesin.
2. Humus için susam tohumlarını öğütün ve diğer malzemelerle birlikte Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırının doğrayıcı kabına koyup koyu macun kıvamında karıştırın. Kabı boşaltıp çalkalayın. Humusu bir kenara koyun.
3. Ekmek kırıntıları için beyaz ekmeği doğrayıcı kabında, orta hızda blendırdan geçirin.
4. Patlıcanları geniş bir pişirme sacının üstüne yerleştirin. Fırçayla zeytinyağı sürüp yüksek dereceye ayarlanmış bir fırın ızgarasının altına koyun ve bir kere çevirip yine fırçayla zeytinyağı sürerek dilimler iyice yumuşayana ve içleri pişene kadar 10 dakika bekletin.
5. Her bir patlıcan diliminin üstüne bir kaşık dolusu humus sürüp üstüne ekmek kırıntılarını serpiştirin. Yüksek dereceye ayarlanmış fırın ızgarasının altına koyup, altın renginde kızarana kadar 3 dakika bekletin.
6. Salata için tüm malzemeyi bir kaba boşaltın ve 10 dakika bekletin. Patlıcan ızgaralarla birlikte servis edin.
Bu tarif
Braun Multiquick 7 Kablsouz el blendırı ve büyük doğrayıcı kabı kullanılarak hazırlanmıştır.