Vişneli yaprak sarma

Vişneli yaprak sarma
  • 6 Kişilik
  • Yemek Daveti, Piknik
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 su bardağı dondurulmuş vişne
Yarım kg asma yaprağı
1 su bardağı pirinç
5 adet büyük boy soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kuşüzümü
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı dolma baharatı
Yarım demet maydanoz
2 adet kesmeşeker
Yarım limonun suyu
1 su bardağı+1 çay bardağı su
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

PİRİNCİ sıcak suda 5 dakika dinlendirin. Ayrı bir yerde kıyılmış soğanı yarım su bardağı ısıtılmış zeytinyağında pembeleşene dek soteleyin. Suyu iyice süzülmüş pirinci ilave edip karıştırın. Kuşüzümü ve dolmalık fıstık ekleyip karıştırmaya devam edin. Nane, dolma baharatı, kıyılmış maydanoz, 1 adet kesmeşeker, karabiber, tuz ve blenderden geçirilmiş yarım su bardağı vişneyi ekleyip karıştırın. 1 su bardağı su ilave edip, kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Kapağı kapalı olarak 10 dakika demlenmeye bırakın. sma yapraklarını kaynar suda 1 dakika bekletip çıkarın. Her bir yaprağı ikiye bölüp içlerine dolma harcından pay edin. Açılmayacak şekilde sarıp, tencereye bitişik şekilde yerleştirin. Ayrı bir yerde limon suyunu, kalan 1 adet kesmeşekeri, kalan yarım su bardağı zeytinyağını, 1 çay bardağı suyu ve tuzu karıştırın. Bu karışımı sarmaların üzerine gezdirin. Tencerenin kapağını kapatıp, asma yaprağı ve pirinç yumuşayana dek pişirin. Ocaktan alıp, sarmaların üzerlerine kalan vişneyi serpiştirin. Tencerenin kapağını yeniden kapatıp, soğumaya bırakın. Soğuk olarak servis yapın.
BİZE ULAŞIN