Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    8 adet kabak
    6 adet soğan
    1 çay bardağı zeytinyağı
    2 diş kıyılmış sarımsak
    3 adet domates
    4 çorba kaşığı kıyılmış yeşil zeytin
    Yarım demet maydanoz
    Tuz, karabiber
    2 su bardağı sıcak su
Kabakları yıkayıp saplarını kesin. Üst kısımlarından boydan boya bir parmak kadar kesip, içlerini bir kaşık yardımı ile temizleyin ve kenara alın. Soğanları temizleyip yarım ay şeklinde doğrayın. Zeytinyağını geniş bir tavaya alıp üzerine soğan ve sarımsağı ilave edin. Renkleri dönene kadar kavurup üzerine kabukları soyulduktan sonra küp doğranmış domates, tuz ve karabiber ekleyin. 1-2 dakika pişirip ocaktan alın. Yeşil zeytin ve kıyılmış maydanoz ilave edip harmanlayın. Hazırladığınız harcı kabakların içine paylaştırıp düz bir tencereye yerleştirin. Suyunu ekleyip kapağını kapatın. Kabaklar yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.