Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    3 adet küçük boy bostan patlıcanı
    1 çay bardağı siyah zeytin
    3 adet küçük boy domates
    Yarım çay bardağı sıvı yağ
    300 gram kıyma
    2 çorba kaşığı kapari
    1/4 demet maydanoz
    3-4 dal taze kekik
    6 adet kiraz domates
    Tuz, karabiber
Ön hazırlık olarak patlıcanları boylamasına ikiye bölüp içlerini çıkarın. Üzerlerine sıvı yağı sürüp kenara alın. Zeytinleri ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın. Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra küp doğrayın. Sıvı yağı geniş bir tavaya alıp üzerine kıymayı ilave edin. 1-2 dakika sonra patlıcanların içinden çıkan parçaları küp doğrayıp üzerine ilave edin. Patlıcanların rengi dönünce domatesleri ekleyin. Tüm malzemeyi birlikte birkaç dakika daha soteleyip ocaktan alın. Kıyılmış maydanoz ve kaparileri de harca ekleyip karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Hazırladığınız harcı patlıcanların içine paylaştırıp bir fırın tepsisine koyun. Üzerini alüminyum folyo ile kapatarak önceden ısıtılmış 200 derece fırında patlıcanlar pişene kadar tutun. Kekik dalları ve kiraz domateslerle süsleyerek servis yapın.