Ejder meyvesi olarak da bilinen pitahaya, içindeki beyaz eti, küçük susam tanelerini anımsatan çekirdekleri ile dekoratif bir görünüm sunar.

Bir kaktüsün meyvesi olan pitahaya, Vietnam, Kamboçya, Tayland, Kolomboçya, Ekvator ve İsrail'de yetiştirilir.

Potasyum, kalsiyum, demir, fosfor, protein, magnezyum ve C vitamini içeren pitahaya, taze meyve olarak tüketilebildiği gibi tatlı, salata ve kokteyllerde kullanılır. Ayrıca pitahaya, dekoratif görüntüsü nedeniyle süslemeler için de idealdir.


Nasıl temizlenir…
Keskin bir bıçakla boylamasına ortadan ikiye kesin.
Kestiğiniz iki parçayı da yine ayrı ayrı boylamasına keserek dört parça elde edin.
Bir parçayı elinize alıp, üstten tutarak kabuğunu çıkartın. Diğer parçalara da aynı işlemi uygulayın.
Servis tabağına alın, dilimleyerek servis yapın.

Not: Pitahayayı, hemen tüketmeyecekseniz 7 derecede muhafaza ediniz.