Maç Sonuçları

Fener’in ateşi Demir’i eritti

Aykut Kocaman’ın rotasyonlu kadrosunda öne çıkan isim hat-trick yapan Alper Potuk’tu. Ona Janssen, H.Ali ve Ahmethan (pen) eşlik edince fark geldi. Fenerbahçe bu sonuçla bu sezon ilk kez üst üste 3 maçını kazanmış oldu. Sarı-lacivertliler için 15 gün sonra Adana'da oynanacak rövanş formaliteye dönüştü

Giriş: 30 Kasım 2017, Perşembe 00:00 Güncelleme: 30 Kasım 2017, Perşembe 02:26
23. dakika Orta alanda topla buluşan Oğuz Kaan, Şener'in koşu yoluna pasını gönderdi. Onun yerden ortasında Alper bekletmeden vurdu: 1-0.
26. dakika İlk golün sahibi Alper'in pasıyla sağ kanatta topu kontrol eden Janssen, iki oyuncudan sıyrılıp sol ayağıyla vurdu ve kalecinin kapattığı köşeden topu ağlara gönderdi: 2-0.
45. dakika Sol taç çizgisi yakınlarında Janssen'in pasıyla topla buluşan Valbuena son çizgiye kadar inip içeri çevirdi. Hasan Ali kafayla topu filelerle buluşturmayı başardı: 3-0.
51. dakika Valbuena'nın serbest vuruşundan gelen topa Topal kafa vurdu. Kaleciden döndü, Alper iyi takip etti: 4-0.
66. dakika Valbuena son çizgiye kadar indi. Yerden pasını Alper'e çıkardı ve 26 yaşındaki oyuncu hat-trick yaptı: 5-0.
90. dakika Ahmethan'ı ceza sahası içinde düşüren Douhadji çift sarıdan kırmızı gördü. Genç oyuncu kazandırdığı penaltıyı gole çevirirken skoru da ilan etti: 6-0.

Alper: Forvette oynarım!
Attığı 3 golle parlayan Alper, hafta sonu için forvet sıkıntısı yaşayan Aykut Kocaman'a umut oldu. Gecenin yıldızı, hocasının vereceği her göreve hazır olduğunu söyledi: "Kazanma alışkanlığını sürdürmek önemliydi. Rakibi küçümsemeden oynadık ve farklı bir skor oldu. Hafta sonu için forvet sıkıntımız var. Hocamız görev verirse elimden geleni yapacağımın sözünü verebilirim."

Ekici yine sakatlandı
Trabzon'dan F.Bahçe'ye gelmek için 6 ay futbol oynamamayı göze alan Mehmet Ekici'nin başı sakatlıklardan kurtulamadı. Geldiğinden bu yana 3 kez sakatlanan Ekici, dün de 51. dakikada sağ üst adalesini tutarak oyundan çıktı. Ekici'nin bugün MR'ı çekilecek.

'Aferin Janssen'e be! Vall ahi helal olsun'
F.Bah çe'nin Hollandalı yıldızı Janssen, dün yaptığı hareketle hocasından 'Kocaman' bir aferin aldı. 90. dakikada hakem penaltı noktasını gösterdiğinde Janssen vuruşu kullanması için topu genç Ahmethan'a verdi. O an kameralara yansıyan Aykut Kocaman'ın dudaklarından "Aferin Janssen'e be!.. Vallahi helal olsun' sözleri döküldü.

Erten: Bana iş düşmedi
F.Bahçe'de midesinden rahatsız olan Kameni kadroda yer alamadığı için kaleye Erten geçti. Bu sezon ilk kez eldivenleri giyen Erten, "Volkan abi bana her konuda destek oluyor. Maçtan önce 'Bildiğini yap gerisi gelir' dedi. Ufak bir heyecan vardı ama bana iş düşmedi" diye konuştu

FIFA'dan 7 milyon TL
Hollanda'nın Fransa ile oynadığı milli maçta sakatlanan ve 31 Ağustos'tan bu yana F.Bahçe formasından uzak kalan Van Persie için FIFA'dan 1.5 milyon Euro (yaklaşık 7 milyon TL) ödeme geldi. Sakatlığını atlatan golcü futbolcunun bundan sonraki ödemelerini sarılacivertliler yapacak.