Maç Sonuçları

Oynatırsam adaletten bahsedemem

Hollandalı yıldız ayrılık için artık gün sayıyor... Ailesini Hollanda’ya gönderen golcü futbolcudan ümit kesildi. Aykut Kocaman, “Adil olmayacağı” gerekçesiyle yıldız futbolcuyu Adana Demirspor maçı kafilesine almadı

Giriş: 14 Aralık 2017, Perşembe 00:00 Güncelleme: 14 Aralık 2017, Perşembe 01:51

Fenerbahçe'de Adana Demirspor deplasmanı öncesi Robin van Persie sürprizi yaşandı... Hollandalı oyuncunun, 6-0'lık maçın rövanşında oynaması ve yaşadığı uzun süreli sakatlığın ardından son durumuna bakılması bekleniyordu. Ancak teknik direktör Aykut Kocaman'ın kararıyla tecrübeli yıldız, kadroya dahil edilmedi. Takım Adana'ya indiği saatlerde Van Persie, sosyal medya hesabından yemek fotoğrafları paylaşmayı tercih etti.

TAVIRLARIYLA TAKIMDAN TEPKİ ALIYOR
Teknik direktör Aykut Kocaman'ın uzun süredir takımla çalışmayan, bunun yanı sıra Samandıra'daki tavırlarıyla takım arkadaşlarından da tepki alan oyuncu için "Takımla arasında gönül bağı olmayan bir oyuncu... Artık kafasında bazı şeyleri bitirmiş. Kupa maçında oynatırsak, kimseye adaletten bahsedemeyiz" dediği ve bu sebeple Hollandalıyı kadroya almadığı bildirildi. Van Persie'nin ABD takımı Los Angeles Galaxy ile anlaşmaya vardığı, ülkesinde Feyenoord ile anlaşma sağlayamaması halinde ABD'deye gideceği belirtildi.

TÜM ALACAKLARINDAN VAZGEÇECEK
2015 yazında yaklaşık 20 bin taraftarın bulunduğu imza töreniyle Fenerbahçe'ye gelen Robin van Persie'nin gidişi öyle olmayacak gibi. Hollandalı yıldızın, Ocak ayından sonra Fenerbahçe'den 2 milyon Euro civarında alacağı kalacak. 31 Mayıs'ta sözleşmesi bitecek olan Van Persie'nin bonservisi karşılığında Fenerbahçe ile sözleşmesini feshedeceği ve alacaklarından vazgeçeceği kaydedildi.

VAN PERSİE VE TRANSFER MESAJI
Aykut Kocaman, Adana Demirspor maçından sonra önemli mesajlar verdi. Kocaman, "Fenerbahçe'nin olması gereken yer bu, biraz geç geldik. Böyle devam edersek bir takım şeylerden konuşabiliriz" dedi. Tecrübeli çalıştırıcı, Van Persie için "Kararım tamamen kadro seçimi. Kendisi ve takım hakkında bir sıkıntı yaratmak istemem. Önümüzdeki günlerin nasıl gelişeceğini, kendisiyle görüşmek lazım" yorumunu yaptı. Kocaman transfer konusunda ise "Takviye yapmamız gereken yer ve oyuncu bulabilirsek, bunu da ikiye bölmemiz lazım... Yerli transferi kriter istiyor ve yabancı transferi daha açık ama orada da Elif ile beraber 15 oyuncumuz var" ifadelerini kullandı.

EYVAH SOLDADO!
Bursa maçında ayak parmağına aldığı darbe sonrası oyunu terk eden Janssen, ayakkabı giyemediği için idmanlara başlayamadı. Hollandalı oyuncunun cumartesi gününe kadar dinlendirileceği, pazartesi günkü maçta forma giyebilmesi için ayağına uygun özel krampon tasarlanması dahi düşünüldüğü öğrenildi. Janssen konusunda belirsizlik sürerken, bir kötü haber de Soldado'dan geldi. İspanyol yıldızın Antalya maçında yaşadığı sakatlığın ardından tam hazır olmadan sahaya çıkmanın sıkıntısını yaşadığı bildirildi. Soldado'nun iki bacağında güç farkı olduğu ve bu nedenle sakatlığın nüksettiği ifade edildi.

YETİŞ 4-6-0
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, iki santrforunun yetişmeme ihtimaline karşın 4-2 kazandıkları Kasımpaşa maçında uygulanan ve başarılı olan 4-6-0 sistemiyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Janssen ve Soldado yetişmezse en uçta Giuliano'nun yanında Valbuena olacak. Alper, adalesindeki kanama nedeniyle yok.