Maç Sonuçları

Fırtına mola verdi

Trabzonspor’un 11 maçlık yenilmezlik serisi dün Konya’da sona erdi... Bordo-mavililer yedek ağırlıklı kadrosuyla çıktığı Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu ilk maçında son şampiyon Atiker Konyaspor'a 1-0 mağlup oldu. Yeşil-beyazlıların tek golü 31. dakikada Ali Çamdalı'nın ayağından geldi

Giriş: 28 Aralık 2017, Perşembe 00:00 Güncelleme: 28 Aralık 2017, Perşembe 06:43
Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu ilk maçında Atiker Konyaspor ile deplasmanda karşılaşan Trabzonspor, sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.

ATİKER KONYASPOR 1-0 TRABZONSPOR (GOLÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN)

20. dakikada ceza sahası içerisinde topla buluşan Bero'nun vuruşunda top kalecide kaldı. 31. dakikada Ömer Ali Şahiner'in ceza sahası içinden penaltı noktasına çıkarttığı topu Ali Çamdalı, gelişine bir vuruşla ağlara gönderdi: 1-0.

39. dakikada Sosa'nın soldan yaptığı ortada top Fofana'nın açık olan eline çarptı. Trabzonsporlu oyuncular penaltı itirazında bulunurken, hakem Bülent Yıldırım pozisyonu devam ettirdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında ise oyunu rakip alana yıkan Trabzonspor'un bir topu direkten dönerken, Olcay ise iki önemli pozisyondan yararlanamadı.

İDEAL KADRODAN 4 İSİM
Trabzonspor, Türkiye Kupası maçına büyük değişime uğramış kadrosuyla çıktı. Teknik direktör Rıza Çalımbay, Atiker Konyaspor maçında ideal 11'inde görev verdiği isimlerden sadece Okay, Mas, Hubocan ve Kucka'yı oynatırken, diğer oyuncuların yedek ağırlıklı olması dikkat çekti.

TRABZON'A PENALTI YASAK!
Ligin ilk yarısında verilmeyen penaltıları nedeniyle sık sık hakemlerden canı yanan Trabzonspor'un dünkü maçında da yine tartışmalı bir karar gündeme geldi. Karşılaşmanın 39. dakikasında ceza alanı içinde Moryke Fofana'nın eline gelen topa hakem Bülent Yıldırım 'devam' dedi. Bu karar bordo-mavili taraftarları çileden çıkardı.

İKİNCİ YARI ÇOK FARKLI OLACAK
Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay önemli mesajlar verdi: "İkinci yarıdaki oyundan memnunum. Bu sonucu çevirecek bir takımız. Ligin ikinci yarısında çok farklı bir kadro ile çıkacağız. Bir pozisyon buldular ve golü attılar. Hedefimiz kupayı müzemize götürmek. İki veya üç transfere ihtiyacımız var. Forvet değil ama öne yakın isimler alacağız."

BİR SORU BİR CEVAP
İSKENDER GÜNEN: Milan'dan bitik gelmişler

Atiker Konyaspor maçında Trabzonsporlu oyuncuların bireysel performanslarını nasıl buldunuz?
Kucka ile Sosa, geçen sezonu Milan'da yan yana oynayarak geçirdi ve Trabzon'a geldi. İlk yarıda yaptıkları katkı çok az. Dünkü maçta da Konyaspor'un orta alanı mücadele gücü yüksek olmayan bir hat olmasına rağmen çok boş alanda topla buluşma imkanı buldular ama böyle bir ortamda dahi özellikle ofansif anlamda beklenen katkıyı yapmaktan son derece uzak bir görüntü içerisindeydiler. Tempoları düşük ve top kayıpları fazla... Kayıplardan sonra ise geriye dönüşlerde de son derece yetersizler. Rıza Çalımbay, ligin ikinci yarısında bu iki oyuncunun fizik kondisyonlarını üst düzeye çıkarmak zorunda ama gerek Kucka gerekse Sosa'nın bu takım için sorumluluk almaları gerekiyor. Şu anki görüntüleriyle takıma zarar verdikleri düşüncesindeyim. Maça dönersek yenilen golden sonra bir penaltı pozisyonu ve direkten dönen frikik dışında pozisyon yoktu Trabzonspor adına.