Maç Sonuçları

Devlere en az 2 eleme şoku

Teleset Mobilya Akhisarspor'un Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanarak UEFA Avrupa Ligi gruplarına doğrudan katılma hakkı elde etmesi sonrası Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Medipol Başakşehir’den ikisi Avrupa Ligi elemesi oynayacak.

Giriş: 11 Mayıs 2018, Cuma 00:00 Güncelleme: 11 Mayıs 2018, Cuma 02:17

Yarı finallere Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Akhisarspor'un kalmasıyla lig üçüncüsünün Avrupa Ligi'ne doğrudan gitme ihtimali kuvvetlenmişti ancak Akhisar'ın önce Galatasaray'ı, sonra da Fenerbahçe'yi eleyip kupaya uzanması, şampiyonluk yarışındaki takımlara da tatsız bir sürpriz oldu. Şu anda üçüncü sırada yer alan Başakşehir ve dördüncü Beşiktaş, sıralamanın değişmemesi halinde Avrupa Ligi gruplarına kalabilmek için sırasıyla 2 ve 3 ön eleme oynayacak. Bu dördüncünün sezonu temmuzda açması demek... Galatasaray ve Fenerbahçe de puan kaybı yaşayıp ilk 2 dışına çıkmaları halinde ise Devler Ligi hayali kurarken bir anda eleme şokuyla karşı karşıya kalabilir.

5'İNCİLİK YARIŞI SUYA DÜŞTÜ
F.BAHÇE'NIN kupayı kazanması halinde Avrupa Ligi katılım hakkı için son iki haftaya ümitli girecek olan 4 takım da Akhisar'ın zaferiyle hayal kırıklığı yaşadı. Ekstra bilet için beklentisi bulunan Trabzonspor, Göztepe, Sivasspor ve Kayserispor, gelecek sezon Avrupa'da mücadele etme şansını yitirdi. Bu durum, ekiplerin karşı karşıya geleceği ekipleri de yakından ilgilendiriyordu.