Maç Sonuçları

Kadıköy’ü yıktı finale çıktı

Hem Akyazı’da (2-1) hem de Kadıköy’de F.Bahçe’yi yenen Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası’nda adını son maça yazdırdı. Bordo-mavililer daha maçın başında Ekuban’ın müthiş ara pasında Sörloth’un golüyle elini rahatlattı. Deniz ilk yarının sonunda Kanarya’ya umut oldu. Ancak ikinci yarıda Kuzeyin Kralı bir kez daha sahne aldı. Skoru ise Novak ilan etti

Giriş: 17 Haziran 2020, Çarşamba 06:59
SÖRLOTH'TAN 4 MAÇTA 4 GOL
Trabzonspor formasıyla Türkiye Kupası'nda çıktığı 6 maçta rakip filelere 6 gol gönderen Alexander Sörloth, bu sezon Fenerbahçe'ye karşı oynadığı 4 resmi karşılaşmada 4 gol attı. 1 Şubat'ta oynanan ve Trabzonspor'un 2-1 kazandığı lig maçında bir gol atan Norveçli, kupadaki ilk maçta bir, dünkü rövanşta 2 gol birden attı. Sadece 1-1 biten lig maçını boş geçti.

23 YILLIK SERİ SONU!
Fenerbahçe, Galatasaray'dan (20 yıl) sonra Trabzonspor'a da Kadıköy'de teslim oldu. Bordomavililer deplasmanda en son 23 Ağustos 1997'de 3-1 kazanmış sonrasında ise galibiyete hasret kalmıştı. Dün, Trabzonspor galip gelerek 23 yıllık özlemi bitirdi.

FENERBAHÇE'YE YENİLMEDİ
Trabzonspor bu sezon 2'si lig, 2'si kupa olmak üzere Fenerbahçe ile oynadığı 4 maçı da kaybetmedi. Bir karşılaşmadan beraberlikle ayrılan bordo-mavililer, 3 karşılaşmadan zaferle çıktı.
1 Eylül FB-TS (Lig) 1-1
1 Şubat TS-FB (Lig) 2-1
3 Mart TS-FB (Kupa) 2-1
16 Haziran FB-TS (Kupa) 1-3

7 SENELİK ÖZLEM BİTTİ
Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda 7 yıl sonra adını finale yazdırdı. Bordo-mavililer en son 2012-13 yılında final oynamış, o maçta Fenerbahçe'ye 1-0 kaybederek şampiyonluğu kaçırmıştı. Fırtına bu kulvardaki son kupasını 2009-10 yılında yine sarı-lacivertlilerle karşılaşarak kazanmış, sahadan 3-1'lik üstünlükle ayrılmıştı.

ZAFER POZU
Final biletini, Kadıköy'de 23 yıl sonra kazanarak alan ve tarihe geçen Trabzonsporlu futbolcular soyunma odasında zafer pozu verip anı ölümsüzleştirdiler.