Maç Sonuçları

Dört dörtlük Kartal

Beşiktaş İstanbul'da 2-1 yenildiği Adana Demirspor'u deplasmanda farklı devirip son 16 umutlarını yeşertti

Giriş: 22 Ocak 2015, Perşembe 00:00 Güncelleme: 22 Ocak 2015, Perşembe 09:15
Karşılaşmaya elenme riskiyle başlayan Kartal, Abdülkerim'in kendi kalesine attığı golle öne geçti. Hemen ardından Özgürcan skora dengeyi getiren vuruşu yaptı. Siyah-Beyazlılar ikinci yarıda futbol şov yaptı. Demba Ba, şık golüyle galibiyet ateşini yaktı. Atınç, Beşiktaş formasıyla siftah yaparken, Cenk sonucu ilan etti.

VELİ'DEN SONRA NECİP!
Beşiktaş, dünkü Adana Demirspor maçında da fair-play'lik bir davranışa imza attı. Necip, yardımcı hakemin Beşiktaş'a korner verdiği pozisyonda, orta hakeme itiraz ederek topun kendisinden çıktığını belirtti. Bunun üzerine hakem kararını değiştirdi. İstanbul'daki ilk karşılaşma da Veli, kendisine yapılan faulün kasti olmadığını belirterek, rakibin kırmızı kart görmesini engellemişti.



İKİ GÖRÜŞ

METİN TEKİN: KAZANMAK...
Dün Beşiktaş için tek bir sonuç vardı o da 'Kazanmak'. Beşiktaş, belki de kupa maçlarında rotasyona en az giden takımlardan biri. Bilic dün Uğur Boral, Oğuz Aksoy ve Atınç Nukan'ı yeni isim olarak sahaya sürdü. Oğuz'dan istediği verimi alamasa da ikinci yarı Demba Ba ve Gökhan Töre ile hemen hemen ideal kadrosuna yakın oynadı. Ve bunun sonucunu da 1-1 kapanan devrenin ardından 4-1'lik skor ile aldı. Beşiktaş dünkü sonucun ardından, lig ve Avrupa macerasına, kupayı da ekledi ve bu yolda 'Devam' dedi. Beşiktaş için sadece kupayı kazanmak var. Çünkü bu organizasyonun bir Avrupa ayağı var.

FATİH DOĞAN: BA OLMASA!
Kaderin cilvesi 1994'te Adana Demirspor düştüğünde takımın başında olan Samet Aybaba şimdi Sportif Direktör olarak Ünal Karaman'la yeniden yükselme mücadelesi veriyor. Ancak takım, Süper Lige çıkmak için hazır ve parıltılı bir görüntü vermiyor... Beşiktaş birkaç yıldızını getirmediği gibi, bir kaçını da ilk yarı dinlendirdi. Demba Ba ikinci yarı girmese ve o muhteşem golü atmasa oyun da skor da dönmeyebilirdi. "Ba olmasa ne olurdu?" sorusunun cevabı: Beşiktaş kesin olarak kupaya veda ederdi. Beşiktaş keyif vermedi. Takım futbolundan uzaklaşan bir görüntü mevcut. 4-1 kimseyi aldatmasın... Koordinasyonsuzluk bu ölçüde devam ederse siyah-beyazlı ekip ligde sıkıntı yaşar..