Maç Sonuçları

Kupada gençlik ateşi

F.Bahçe, Ziraat Türkiye Kupası H Grubu'ndaki ilk maçında, Tuzla'yı genç oyuncuları Yasir ve Ramazan'la devirdi

Giriş: 17 Aralık 2015, Perşembe 00:00 Güncelleme: 17 Aralık 2015, Perşembe 06:15
a Haber ekranlarından canlı yayınlanan maçta F.Bahçe'nin gençleri geçer not aldı

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası H Grubu'ndaki ilk maçında Tuzlaspor'u deplasmanda 2-1 mağlup etti. Tuzla'nın; Fenerbahçe'yi konuk etme heyecanı, Fenerbahçe'deki genç isimlerin 'ilk maç heyecanıyla' birleşince, maçın başı pozisyondan yoksundu. 40'ta şans Fenerbahçe'nin yanındaydı. Genç Yasir'in soldan kestiği orta rüzgarın da etkisiyle filelere takıldı: 0-1... İkinci yarıya Fenerbahçe hızlı girdi. 47'de Melih'in şutu kaleciden döndü, Ramazan tamamladı: 0-2... Tuzla'nın yanıtı da hızlı geldi. 52'de Erdem'in ara pasını penaltı noktası üzerinde Okan plaseledi: 1-2... Kalan dakikalar Fernandao ve Kadlec ile Fenerbahçe adına pozisyonlar getirse de skor tabelası değişmedi. Sarı-lacivertliler, kupada nereye kadar gider bilinmez ancak, kulübün bu organizasyon sayesinde yeni genç isimler kazanacağı kesin... Bu arada en son 27 Eylül'de ligde Beşiktaş'a yenilen F.Bahçe, o tarihten sonra oynadığı 15. resmi maçını da kaybetmedi. 9 galibiyet, 6 beraberlik aldı.

Tuzla'da bayram
Fenerbahçe'yi izlemek isteyen ancak bilet bulamayan taraftarlar farklı yollar denedi. Tek bir tribünü bulunan ve etrafı açık olan stat sayesinde taraftarlar, maçı çevre evlerin balkon ve çatılarından takip ederken, stat yanındaki caminin pencerelerinden de ikindi namazı sonrasında maçı izleyenler vardı.

Ramazan Civelek
Tuzla maçında ikinci golü atan Ramazan, 1996 doğumlu. İlk profesyonel maçına 2 Aralık 2014'te Ziraat Kupası'nda Kayseri maçıyla çıktı. Geçen sezon 5 kupa maçında oynamış, tek golünü Bayburt'a atmıştı.

Yasir Subaşı
Tuzla'da gol perdesini açan Yasir, 1996 doğumlu. 29 Mayıs 2015'te profesyonel oldu. Savunmanın solunda görev yapıyor. İlk maçında gol sevinci yaşadı.

Hastaneden maça...
Vitor Pereira'nın 18 kişilik kadroya aldığı bir diğer genç isim Egemen Zengin, stada takımdan sonra geldi. Egemen'in sabah saatlerinde ameliyat olan annesinin yanında olduğu, doktorlardan "iyi" haberini aldıktan sonra stadın yolunu tuttuğu öğrenildi. Genç futbolcu 90 dakikayı kulübede tamamladı.

'Ben Foto Dursun!'
Maç öncesi ısınmaya çıkan F.Bahçeli futbolcuların yanına gelen ve kendisini 'Foto Dursun' olarak tanıtan kişi, "Fotoğraflarınızı para karşılığında çekebilirim" teklifinde bulundu. Sarı-lacivertli futbolcular, "Bizim fotoğrafçımız var" demekle yetindi.