Maç Sonuçları

Buzkıran

Ligdeki Osmanlı maçının ardından, Türkiye Kupası'ndaki Sivas Belediye maçında da kötü zemin şartlarıyla mücade etmek zorunda kalan Kartal, üç puanı Cenk ve Mustafa'nın golleriyle hanesine yazdırdı

Giriş: 25 Aralık 2015, Cuma 00:00 Güncelleme: 25 Aralık 2015, Cuma 09:25
NİKAHTA KERAMET VARMIŞ!

Düğününden bir gün sonra Şenol Güneş'in verdiği izine rağmen kendi isteğiyle maç kadrosuna dahil olan Mustafa Pektemek, bu sezonki ilk golünü kaydetti. Tecrübeli futbolcu, bundan önceki son golünü 3 Mayıs 2015 tarihinde oynanan Trabzonspor maçında atmıştı.

YILDIZLARA MİNDER JESTİ!

Statın, zemini kadar diğer koşulları da pek iyi değildi! Beşiktaş kulübesindeki plastik koltukların üzerine koyulan minderler dikkat çekiciydi. Maçı bazı taraftarlar, stat dışından dürbünle izlerken az sayıdaki Beşiktaşlı futbolsever takımlarını yalnız bırakmadı.

FUTBOLA DARBE

Beşiktaş'ın maçı 4 Eylül Stadı'nda oynama talebi, Sivasspor tarafından kabul edilmeyince kaybeden futbol oldu... Karşılaşma 4 Eylül Stadı'na alınsaydı hem akşam saatlerinde hem de futbola elverişli bir zeminde oynanacaktı. Çalıştıkları ya da okulda oldukları için gündüz maçında olamayan binlerce futbolsever, tribünleri dolduracak ve Sivas'ta tam bir futbol şöleni yaşanacaktı. Ancak maç ışıklandırma sistemi yetersiz olan Muhsin Yazıcıoğlu Stadı'nda yapılınca 3 bin 500 kapasiteli tribünlerin sadece 2 bin 500'ü doldu. Ayrıca -2 dereceyi bulan soğuk hava nedeniyle buz tutan zemin, futbolun kalitesini düşürdü. Tüm bunlar karşısında sessiz kalan Türkiye Futbol Federasyonu ise taraftarların tepkisini çekti.

GÜNEŞ: HEPSİNİN CANI SAĞOLSUN

Kötü zemin nedeniyle maçı taktik-teknik açıdan değerlendirmeye gerek olmadığını belirten Şenol Güneş, kendisine yönelik tepkiler için de şunları söyledi: "İnsanlarımızı seviyoruz. Genel kültürümüz ile insani kültürümüz eşleşiyor. Eleştirilerde haklı taraflar varsa daha iyisini yapmaya çalışıyorum. Makam, mevki, şöhret beni değiştirmez. Üslubum aynıdır. Özür de diledim ama hepsinin canı sağ olsun."

KÜFÜR AYIBI

Beşiktaş-Sivasspor maçında Şenol Güneş'in rakip kulübeye yönelik tavrına tepkiler dünkü karşılaşmada da sürdü. Sivas Belediyesporlu bir grup taraftar maç boyunca çirkin ve kötü tezahüratta bulunurken özellikle Güneş'i hedeflerine aldılar. Tecrübeli çalıştırıcıya annesine kadar varan hakaretlerde bulunan tribünleri, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın susturmak istedi. Ancak bunda başarılı olamadı. Bu arada Günay Güvenç, 90 dakika sonunda eldivenini isteyen Sivas Belediyeli taraftara, "Maç boyunca küfür ettiniz. Size hiçbir şey yok" diyerek geri çevirdi.