Maç Sonuçları

Muriç kapışması

G.Saray ve F.Bahçe'nin talip olduğu Giresunspor'un Kosovalı golcüsünü Terim de Milli Takım'a istiyor

Giriş: 10 Ocak 2016, Pazar 00:00 Güncelleme: 10 Ocak 2016, Pazar 03:45
Giresunspor'un Kosova asıllı Türk golcüsü Vedat Muriç, F.Bahçe maçı öncesi SABAH'a konuştu. Daha önce G.Saray'ın transfer teklifi yaptığı genç golcü için F.Bahçe'nin gözlemcileri Kemalettin Şentürk ve Saffet Akbaş da devreye girdi. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in de Milli Takım'a kazandırmak için çalışmalar yaptığı, evrakların yetişmesi halinde İsveç ve Avusturya hazırlık maçları kadrosuna dahil edilmesi beklenen Muriç'in açıklamaları şöyle:

BÜYÜKLERLE ANILMAK GURUR VERİCİ

Ben Kosovalıyım ama Kosova Türküyüm, Prizrenliyim. Arnavutça bilmiyorken, Türkçe biliyordum. Annem Kosova'da yaşıyor, ablam ise Çanakkale'de üniversite okuyor.
Erkan hocam benim için bir baba bir Ağabey gibi. Şu anki durumuma gelmemde büyük pay sahibidir.
İdolüm Zlatan, ona fiziki olarak benziyorum. İdmanlarda sürekli ekstra çalışıyorum. Takıma yeni katılan bazı arkadaşlar bana 'Abi' diyorlar. Oysa 21 yaşındayım. Yaşımı onlara inandırmakta güçlük çekiyorum. Siz benden büyüksünüz deyince inanmıyorlar. (gülüyor)
Kulübüme bir çok transfer teklifi geliyor. Televizyondan seyrettiğim büyük takımlarla anılmak gurur verici...

MURİÇ İÇİN HOCASI SÖZERİ NE DİYOR?

"Hava hakimiyeti var, sutları çok iyi, sırtı dönük oynayabiliyor. Sol ayaklı, fiziği mükemmel. Rakip takımın stoperleri faul yaparken sakatlanıyorlar! Fatih Hoca kadroya alsa ondan vazgeçemez. İlk yarıda 9 gol attı, ikinci yarı bu sayının üstüne çıksın, Türkiye'de yer yerinden oynar."