Maç Sonuçları

Beşiktaş penaltı atışları sonunda Konyaspor'u eledi!

Son dakika... Ziraat Türkiye Kupası'nda son yarı finalist belli oldu. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı'ndaki Konyaspor-Beşiktaş müsabakasının normal süresi Oğuzhan Özyakup ve Abdülkerim Bardakçı'nın karşılıklı golleriyle 1-1 sona erdi. Uzatma bölümünde ise takımlar gol atma başarısı gösteremedi ve müsabaka penaltı atışlarına gitti. Beşiktaş, rakibini penaltı atışları sonunda 4-3 yenerek adını yarı finale yazdırdı.

Giriş: 11 Şubat 2021, Perşembe 19:02 Güncelleme: 12 Şubat 2021, Cuma 00:11

Son dakika... Ziraat Türkiye Kupası'nda son yarı finalist Beşiktaş oldu. Başakşehir, Alanyaspor ve Antalyaspor'un ardından siyah-beyazlılar da son 4'e kalmayı başardı.

MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı'ndaki Konyaspor - Beşiktaş maçının ilk yarısında karşılıklı goller vardı. 13. dakikada Beşiktaş Oğuzhan Özyakup'la öne geçerken, 18. dakikada Abdülkerim Bardakçı maça denge getirdi.

Maçın 90 dakikası ve uzatma dilimi bu skorla sona erdi. Mücadelede seri penaltı atışlarına geçildi. Rakibine penaltı atışları sonunda toplamda 4-3 üstünlük sağlayan Kartal, adını yarı finale yazdırdı. Beşiktaş, yarı finalde Medipol Başakşehir'in rakibi oldu.

MAÇ SONUCU (PENALTILAR SONUNDA) - KONYASPOR 3-4 BEŞİKTAŞ

DK 13' Oğuzhan Özyakup
DK 17' Abdülkerim Bardakçı

PENALTILAR!
Konyaspor 2-3 Beşiktaş (Konyaspor 3, Beşiktaş 1 penaltı kaçırdı)

MAÇTAN DAKİKALAR...

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalindeki İttifak Holding Konyaspor-Beşiktaş maçının ilk yarısı 1-1 berabere tamamlandı.

4. dakikada Hasic'in sağ kanattan gönderdiği topu önüne alan Cenk Tosun'un pasına hareketlenen N'Koudou'nun bekletmeden vuruşunda, meşin yuvarlak auta çıktı.

13. dakikada konuk ekip öne geçti. Oğuzhan Özyakup'un ceza sahası içindeki Cenk Tosun'a pasını Skubic engelledi. Bu oyuncudan dönen topu tekrar önünde bulan Oğuzhan'ın vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1.

17. dakikada ev sahibi ekip beraberliği yakaladı. Guilherme'nin kullandığı kornerde iyi yükselen Abdülkerim Bardakçı, kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi: 1-1.

21. dakikada Shengelia'nın ceza sahası çizgisine yakın noktadan kullandığı serbest vuruşta, kaleci Utku Yuvakuran meşin yuvarlağı kornere tokatladı.

Müsabakanın 25. dakikasında Beşiktaş'ta sakatlanan Montero'nun yerine Welinton oyuna girdi.

Mücadelenin ilk yarısı 1-1 sona erdi.

GOL | Konyaspor 0-1 Beşiktaş GOL | Konyaspor 1-1 Beşiktaş Konyaspor 2-3 Beşiktaş (Penaltılar)

50. dakikada Rosier'in ceza sahası içinden çektiği şutta top yandan auta gitti.

52. dakikada Oğuzhan Özyakup'un ceza sahası dışından çektiği şutta, kaleci Eray Birniçan meşin yuvarlağ güçlükle kontrol etti.

60. dakikada Rosier'in ceza sahası sağ çaprazından kaleye çektiği şutta, top üstten auta çıktı.

71. dakikada Atiba'nın ceza sahası içine pasında topla buluşan Oğuzhan Özyakup'un vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Eray Birniçan'da kaldı.

72. dakikada Oğuzhan Özyakup'un ceza sahası içine pasında, kaleci Eray Birniçan ile karşı karşıya kalan N'Koudou'nun vuruşunda top yandan dışarı çıktı.

77. dakikada Oğuzhan Özyakup'un sağ kanattan ortasına iyi yükselen Atiba'nın kafa vuruşunda, top yandan auta gitti.

Karşılaşmanın normal süresi 1-1 sona erdi ve uzatma bölümüne geçildi.

99. dakikada Rosier, ceza sahası içinde karambolden gelen topu Ghezzal'a kaldırdı. Bu oyuncunun kafa vuruşunda kaleci Eray Birniçan tek hamlede meşin yuvarlağı kontrol etti.

115. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Abubakar'ın kaleye şutunda, top savunmaya çarparak kornere çıktı.

Müsabakanın uzatma bölümünde de skor değişmedi.

YARI FİNAL BİLETİ PENALTILARLA GELDİ

Uzatma dakikalarında eşitlik bozulmayınca, penaltı atışlarına geçildi.

Beşiktaş'ta penaltıları kullanan Ghezzal, Resier ve Necip Uysal topu filelerle buluştururken, Mensah ise çerçeveyi tutturamadı. Konyaspor'da ise Guilherme ve Miya atışları değerlendirdi. Ev sahibi ekipte Kravets, Skubic ve Abdülkerim Bardakçı penaltı atışlarından faydalanamadı.

Beşiktaş, penaltı atışlarında İttifak Holding Konyapor'a 3-2 üstünlük kurarak kupada yarı finale yükseldi.

Beşiktaş'ın yardımcı antrenörleri Murat Şahin ve Murat Kaytaz, penaltı vuruşları öncesi Utku Yuvakuran'ın su şişesine penaltıların atılacağı köşeleri yazdı.

MAÇ SONU AÇIKLAMALAR...

Sergen Yalçın: Çeyrek finale yakışır maç oldu. tek taraflı bir oyun oynandı, çok daha erken bitirmeliydik. Şanssızlık var, üretiyoruz ama sonuçlandırmada problem yaşıyoruz. Bu kadar pozisyon bulduğunuz maçta bir gol atmak mantıklı değil. Penaltı şans işi, şans bize güldü. Montero değneklerle geziyor. Gençlerbirliği maçında o da olmayabilir. Birileri oynar, problem olmaz. Sözleşme sadece benim istememle olmaz. Bu işler karşılıklı olur. İki taraf anlaşırsa, devam ederiz. Her röportajda 'Hocamız ne kadar isterse devam edebilir' sözü beni rahatsız ediyor. Kulüplerde kontrat böyle yapılmıyor. Biz buradayız. Zor şartlarda geldik, zor şartlarda çalıştık. Birçok problem var ama oyuncularımızla üstesinden geldik. İnşallah lig bitene kadar üstesinden geliriz. Türkiye'de uzun vadeli plan yapmak sağlıklı değil. Camia ve taraftar istediği sürece burada oluruz.

Cenk Tosun: Güzel bir başlangıç oldu. Yuvamı, arkadaşlarımı özlemiştim. 120 dakika maçın hakimiydik. Daha önce bitirebilirdik. Buraya bırakmamalıydık, 90 dakikada turu getirebilirdik. Pozisyonları değerlendiremedik. İlk maçımda galibiyetle döndüğümüz için mutluyum. Konu Beşiktaş olursa, para konuşmaya gerek yok. Oynamaya ve takıma katkı sağlamaya geldim. Bana da katkısı olacak. EURO2020'ye fit gitmek istiyorum. Şampiyonluğa oynamak için geldim. Şampiyonluğa inanıyorum, ben de destek için geldim. Sergen Yalçın ile ikinci dönemim. Gaziantep'te hoca ile çalışmıştım. Sergen Hoca çok tecrübelenmiş, çok üstüne koymuş. Taktiksel ve ikili ilişki anlamında... Beşiktaş'a dönmek bana da iyi geldi.

Oğuzhan Özyakup: Yarı final için mutluyuz. Maçı çok iyi oynadık. Konyaspor'un net bir pozisyonunu hatırlamıyorum. Bizim net pozisyonlarımız vardı. Golüm için de mutluyum. Bu dönemde 120 dakika oynamak kolay değil. Şampiyonluk için nelere gerektiğini biliyorum. Şampiyon olmak için her şeyi doğru yapıyoruz, böyle devam etmeliyiz. Cenk Tosun çok yakın arkadaşım. Geldiği için mutluyum. Takım için de mutluyum. Çok çalışkan bir forvet.

FENERBAHÇE VE GALATASARAY ELENDİ...

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final turu sürpriz sonuçlara imza attı. Fenerbahçe sahasında Başakşehir'e 2-1 kaybederken, Galatasaray ise evinde Alanyaspor'a 3-2 yenildi. Ezeli rakipler kupaya çeyrek final turunda veda etti. Öte yandan kupanın diğer maçında Sivasspor'u deplasmanda 1-0 yenen Antalyaspor da yarı finale çıktı.

Kupada yarı final maçları 16, 17 veya 18 Mart'ta yapılacak.

Ziraat Türkiye Kupası'nda eşleşmeler:

Beşiktaş - Başakşehir
Alanyaspor - Antalyaspor