Maç Sonuçları

Son dakika: Beşiktaş kupada sürprize izin vermedi! Altay’ı tek golle mağlup etti…

Son dakika haberi… Ziraat Türkiye Kupası’nda 5. tur maçları, Beşiktaş – Altay karşılaşmasıyla tamamlandı. Kupanın son sahibi Beşiktaş, son 16 turuna yükselme mücadelesinde Altay’ı 1-0 mağlup ederek tur biletini kaptı. Siyah-beyazlılara galibiyeti getiren golü, 38 yaşındaki Atiba Hutchinson kaydetti. İşte son dakika haberinin detayları…

Giriş: 30 Aralık 2021, Perşembe 19:35 Güncelleme: 31 Aralık 2021, Cuma 00:58

Son dakika… Ziraat Türkiye Kupası'nda 5. tur heyecanı bugün oynanan maçlarla tamamlandı. Birbirinden keyifli birçok maçın oynandığı turda Beşiktaş, sürprize izin vermedi.

Günün ve 5. turun son maçında Süper Lig ekibi Altay'ı Vodafone Park'ta konuk eden Beşiktaş, karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı ve son 16 turuna yükseldi.

Siyah-beyazlı takıma galibiyeti getiren isim 38 yaşındaki Atiba Hutchinson oldu.

GOL | Beşiktaş 1-0 Altay

MAÇTAN DAKİKALAR

15'inci dakikada Oğuzhan'ın pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Batshuayi, rakibinden sıyrıldıktan sonra şutunu çekti. Açıyı iyi kapatan kaleci Cihan gole izin vermedi.

21'inci dakikada sol taraftan kazanılan kornerde Oğuzhan ortasını yaptı. Altay savunmasından seken top, ceza yayı üzerinde Güven Yalçın'ın önünde kaldı. Bu oyunun vuruşunda top az farkla auta gitti.

55'inci dakikada sağ kanattan gelişen Altay atağında Kappel çizgiye kadar indikten sonra yerden içeri çevirdi. Pinares'in bekletmeden yaptığı vuruşta top yandan auta çıktı.

61'inci dakikada Beşiktaş öne geçti. Sol kanattan kazanılan serbest vuruşta Ghezzal ortasını yaptı. Savunmadan seken topla ceza sahası içi sol çaprazında buluşan Josef de Souza'nın vuruşunda kaleci Cihan topu çeldi. Seken topu altıpas çizgisinin hemen gerisinde önünde bulan Atiba, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0.

66'ncı dakikada Montero'nun kısa düşen pasında Rayan topu ceza sahası sol çaprazındaki Rodriguez'e verdi. Bu oyuncun bekletmeden yaptığı vuruşta top yandan auta gitti.

90+1'inci dakikada hızlı gelişen Altay atağında sağ taraftan ceza sahasına giren Paixao'nun şutunda top kalenin sağından auta çıktı.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Beşiktaş, Altay'ı 1-0 mağlup ederek adını son 16 turuna yazdırdı.

BEŞİKTAŞ 21 MAÇ SONRA GOL YEMEDİ

Spor Toto Süper Lig'de Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ile 11 Eylül'de oynadığı ve 3-0 kazandığı maçta gol yemeyen Beşiktaş, daha sonra ligde üst üste oynadığı 15 maçta kalesinde gol gördü.

Siyah-beyazlı ekip, 11 Eylül'den sonra UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 6 maçta da gol yemekten kurtulamadı. Beşiktaşlı taraftarlar, maçta etkisiz bir oyun sergileyen Michy Batshuayi'ye oyundan çıktığı sırada tepki gösterdi.

Siyah-beyazlılar maçta zaman zaman kulübün eski başkanı Fikret Orman aleyhine tezahürat yaptı.

Beşiktaş 1-0 Altay | MAÇ ÖZETİ