MERYEM GAYBERİ

MERYEM GAYBERİ

23 Şubat 2016, Salı

‘Türkiyelileşmek’ bu mu?

7 Haziran seçimlerinden önce "Türkiyelileşeceğiz" sloganını kullanan HDP, özellikle CHP tabanının bir kısmını sol kesimi buna inandırmıştı.

Seçimin ardından 1 Kasım seçimlerine ve bugüne kadar takındığı tutum ise "Türkiyelileşmek" söyleminin koca bir yalan olduğunu gösterdi maalesef.
Ankara'da 28 canımızı katledenin, PKK'nın Suriye kolu PYD'ye bağlı YPG olduğu tüm kanıtlarıyla ortaya çıktı ve bu konuda yabancı ülke elçileri de bilgilendirildi.

Ancak saldırıdan üç gün sonra PKK'nın üstlenmek istemediği saldırıları üstlenmesiyle tanıdığımız TAK çıktı sahneye. Aslında TAK diye bir örgütün olmadığı, PKK'nın bile pis bulduğu eylemleri bu 'hayali' örgüte üstlendirdiği belirtiliyor.

***
El Cezire'nin haber başlığıyla söylersek "YPG'nin saldırısını üstlenen TAK" militanı olan 28 kişinin katilinin cenazesini HDP kaldırdı. Cenazeyi sahiplendi, HDP'li vekiller taziyede bulundu.

'Türkiyelileşeceğini' iddia eden HDP'nin niçin yalan söylediği, önceki gün bir kez daha teyit edildi.

Olay daha sıcakken "Devlet 'Fail YPG' diyerek yalan söylüyor. Olayın PKK ile ilgisi yok DAİŞ yapmıştır" diyen HDP'liler, 28 kişiyi katleden saldırganın cenazesini sahiplendi.

Kasım 2015'te Fransa'da teröristler yüz kırk insanı katletti. Fransa 8 teröristi sıcak takiple anında gömdü. Eylemcilerin cenaze merasiminin yapılmasına bile izin vermedi.

Ancak TBMM'de temsil edilen bir parti olarak HDP'nin teröriste taziyede bulunuyor. Ve aynı HDP'liler insanları havaya uçuran terörsitlerin değil hükümetin 'terörist' olduğu iftirasını atabiliyor.

Ve bu HDP, CHP tabanından bile oy alan bir 'Türkiye partisi' sayılabiliyor.

***
Zannetmesinler ki ABD, İran ve Rusya'nın vaatleri gerçekleşecek. Türkiye'ye değil sözlerine güvendikleri bu ülkelerin PKK'ya devlet kurduracağını zannedenler, çok da uzak olmayan bir gelecekte bu rüyadan hem de çok fena bir şekilde uyanmak zorunda kalacaktır.

Sürekli hükümete "Masaya geri dönelim" çağrısı yapan HDP'nin asıl kendisi ivedilikle legal siyasi zemine dönmeli. Kürtlerin de tek geleceği Türkiye çünkü.

İran ve Suriye'deki Kürtlerin durumunun Türkiye'den çok daha iyi olduğuna inanıyorlar mı?

Bütün bunların yanında manipülasyonlarla "Erdoğan çözüm sürecini bitirdi" ve 'devlet çatışmadan besleniyor' diyenler de yalan söylüyor.
Uyuyan 2 polisi ve eşinin yanında binbaşıyı şehit edenlerin süreci bitirdiğini en başta Kürtler çok iyi biliyor.

HDP milletin sinir uçlarını kaşımaya devam ediyor. Meşru siyasetin değil Kandil'in yanında durarak 'Türkiyelileşme' söylemiyle takiye yaptığını gösteriyor.

Bugünler de geçecek ve her söylenen yalan, tarihsel hafızamızda hiç unutulmayacak…

SON DAKİKA